Comissió del Menjador

La gestió del Menjador i l’Espai del Migdia a l’escola està a càrrec de la Fundació Pere Tarrés i el seu nou servei de cuina pròpia amb Ametller Origen com a proveïdor dels aliments que els i les alumnes de l’escola consumeixen.

A partir de 6 de setembre de 2023 es posa en marxa una nova metodologia de gestió de l’espai Menjador on:

– És potencia l’autonomia de l’infant.

– Es potencien hàbits de menjar saludable basats en una dieta equilibrada.

– Se celebren jornades gastronòmiques per conèixer altres cultures

– S’impulsa la participació dels infants en el procés d’elaboració de la proposta de menús.

– És prioritza el consum de productes de proximitat, km0 i l´ús d´un mínim del 40% de receptes catalanes

– És lluita contra el malbaratament alimentari.

Menús centrats en 9 preceptes:

1- Menús adaptats i pensats per als infants

2- Aportar els nutrients necessaris a partir d’àpats equilibrats nutricionalment i validats per nutricionistes

3- Alimentació variada, sense carències nutritives ni desequilibris calòrics

4- Receptes i tipus de cocció variats per combatre la rutina

5- Plats d’èxit que agradin als infants, i se’ls mengin bé.

6- Alternar les proteïnes animals amb les vegetals

7- Proporcionar diferents textures

8- Limitar el consum de sal i sucre

9- Incloure a les àpats pa i aigua

Informació bàsica del servei de menjador escolar: número WhatsApp 689364270, o bé per mail a escolaelpalau@peretarres.org

Des de l’AFA estem a disposició de totes les famílies per resoldre qualsevol dubte a través del Mail: afaescolaelpalau@afaescolaelpalau.cat